Amb aquest blog ALCAIB podrà mantenir-se més viu que mai gràcies a la participació dels seus socis i socíes. No dubtis en penjar tota la informació que consideris important per ALCAIB en relació a cursos, xerrades, notícies i altres comentaris.

NOTA IMPORTANT: ALCAIB no es fa responsable dels comentaris dels socis/es

dimarts, 3 d’abril de 2012

Curs Certificat de Disseny utilitzant la Permacultura

Curs de Permacultura Certificat a Mallorca

Dates i contingut del curs

Març, 31 i Abril 1: Introducció a la permacultura
Ètiques, principis, i metodologia; observació de patrons en la naturalesa com una  eina de disseny; principi de disseny per zones i sectors. Visita a finques, projectes, i horts de permacultura.

Abril, 28 i 29: El medi: clima, sòls, i practiques de disseny
Microclima, la topografia, tipus de sòl i terra forma, mapatge i representació gràfica i practiques disseny.

Maig, 26 i 27 Bioconstrucció
Disseny bioclimàtic i materials de bioconstrucció. Els mètodes de construcció verda i natural, dissenyar per al clima i la cultura, selecció del lloc. Practiques de bioconstucció

Juny, 23 i 24 Energies renovables
Les estratègies d'energia renovable i tecnologies apropiades per a la calefacció, refrigeració, el transport, la cuina, i la construcció. Practiques de disseny i construcció.

Setembre, 29 i 30 Gestió d'aigües
El cicle i captura d'aigua, disseny Keyline, i dels tancs, cisternes, i piscines naturals. Aigües grises i negres en el disseny del sistema; l'aqüicultura. Practiques de disseny i construcció.

Octubre, 27 i 28 Agricultura i disseny d'horts en permacultura.
Agroecologia, disseny de l'hort, compost, vermicompost, el reg, calendaris de sembra, banc de llavors, nendodango, el maneig de plagues, la integració dels animals i insectes. Practiques de disseny i nendaodango.

Novembre, 24 i 25 Boscos comestibles
Boscos comestibles, foresteria analoga, disseny dels boscos de permacultura; tanques, tallavents i faixes de protecció. Identificació de les plantas silvestres comestibles dels boscos locals . Practica de disseny i reforestació.

Desembre, 15 i 16 Aplicació de Permacultura en la comunitat
Ecoaldees, comunitat, i relacions humanes. Economia i dret ecològica i xarxes locals de capital social; Permcultura en l'educació. Propers passos com posar-ho la permacultura en pràctica en la teva vida. Grup de presentacions de disseny de projectes, mostrar el talent i la festa final.


Tota la informació a Curs de Permacultura a Mallorca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada